Deze website maakt gebruikt van cookies

Streetart

Het Eiland is ook deze zomer weer het kloppend hart van het jaarlijkse Streetpaintfestival. Zo zijn in ons winkelgebied prachtige 3D streetpaintings te bewonderen. Kunstenaars Kerim Mušanović, Maureen Kolhoff, Ossama Nasr en Melina Berg hebben hun creativiteit losgelaten op onze stad en daarmee wonderlijke kunstwerken gecreëerd. De kunstwerken zijn vanaf deze week te bekijken, je vindt ze op het Eiland, het Gasthuisplein, de Korte Smeden, de Oude Vismarkt en de Luttekestraat.

Loop de route en bekijk ze allemaal!

 heteilandzwolle streetart route

heteilandzwolle streetart walvis

Kunstwerk: Walvis
Artiest: Kerim Mušanović
Locatie: voor Eiland 9 (Bever Sport)

Kerim is afgestudeerd aan de Academy of Fine Arts in Sarajevo. Het meeste geniet hij van traditionele en digitale kunst. Van kinds af aan wat Kerim veel bezig met kunst. Als kind tekende hij het liefst dinosaurussen, de T-rex was zijn favoriet. Later, op de middelbare school, begon een fascinatie voor Manga. Vaak wist hij niet hoe hij moest beginnen en keek dan tv-programma’s als Dragonball Z. Die serie is nog steeds een grote inspiratiebron voor het begin van een kunstwerk. Sinds een aantal jaar neemt hij deel aan een 3D Street Painting event. Voor hem onverwachts uitgeroepen tot Street-Art Talent en volgde nog meer festivals.

heteilandzwolle streetart zonnebloem

Kunstwerk: Zonnebloem
Artiest: Kerim Mušanović & Maureen Kolhoff
Locatie: Kruising Korte Smeden / Diezerstraat

heteilandzwolle streetart walvis

Kunstwerk: Zwolse Balletjes
Artiest: Maureen Kolhoff
Locatie: Gasthuisplein

heteilandzwolle streetart walvis

Kunstwerk: Kever
Artiest: Maureen Kolhoff
Locatie: Oude Vismarkt (Koningsplein)

Maureen Kolhoff is een 26-jarige kunstenares uit Nederland. Toen ze klein was deed ze vaak mee aan kleurwedstrijden en vond ze het leuk om creatief bezig te zijn. Sinds de middelbare school weet ze dat ze niets anders wil doen dan kunst maken. Van 2017 t/m 2019 studeerde Maureen aan de Edinburgh Atelier of Fine Art (EAFA) in Edinburgh, Schotland. Hier leerde Maureen tekenen en schilderen volgens de ”klasieke” methode en hier is haar liefde voor het schilderen van stillevens in olieverf ontstaan.

Naast schilderijen maakt Maureen ook straattekeningen en muurschilderingen.  Het toffe van straatkunst vindt Maureen dat je lekker groot kunt werken, dat het toegankelijke kunst is, omdat het in de openbare ruimte gemaakt wordt en de interactie met de mensen terwijl je aan het werk bent.

Maureen hoopt met haar werk de wereld een beetje mooier en kleurrijker te maken.

heteilandzwolle streetart walvis

Kunstwerk: Vallei met brug
Artiest: Ossama Nasr
Locatie: voor Eiland 2 (Siebel Juweliers)

Ossama maakt  alle soorten kunst, maar in het bijzonder 3D-kunst. Hij richt op het leveren van creatieve en moderne artistieke ideeën door de kunst van 3D-schilderen toe te passen in binnen- en buitendecoraties

Met een ontwerp kan Ossama de perceptie van een ruimte veranderen, haar grenzen verleggen of zelfs oneindig laten lijken. Met onderscheidende en charmante kunstwerken maken van de ruimte een magisch kunstwerk dat vraagt ​​om er te stoppen en te kijken .

heteilandzwolle streetart walvis

Kunstwerk: Geschiedenis
Artiest: Melina Berg
Locatie: Luttekestraat / Grote Kerk

Melina Berg was als de kleindochter van de schilder Bernd Gagel en Eleonore Gagel (Guinther) van jongs af aan geïnteresseerd in schilderen, tekenen en de wereld van kleuren. Onder begeleiding van Eleonore Gagel kon ze op jonge leeftijd ervaring opdoen met verschillende kleuren en materialen. Op 5-jarige leeftijd nam ze deel aan haar eerste Street Painting wedstrijd. Ze behaalde haar eerste prijs 2001 in haar leeftijdsgroep op het Street Painter Festival in Medebach. Naast het klassieke Street Painten, heeft ze ook de techniek van 3D Street Painting geleerd en in tal van projecten toegepast.

Het thema dit jaar is vrij werk van de kunstenaars. Sommige hebben voor een directe link met Zwolle gekozen en andere artiesten hebben de Zwolse creativiteit naar voren laten komen.